Najbolji igrač Njemačke je njen tim.


Mnoge države na ovom 20. Svjetskom prvenstvu su pokazale timsku igru, ali jedino je Njemačka uspjela stići do finala. Da, ovdje neću da spominjem Argentinu, jer njihova igra nije timska. Oni imaju odlične pojedince, ali ne mogu da se usklade. Da se, nekim slučajem, njihov najbolji pojedinac Messi povrijedio, ne bi došli ni do polufinala, mada se prije prvenstva govorilo da imaju najjači napad. Na papiru da, ali na terenu, ne! Nego, bilo bi ipak više fer da ovaj članak posvetimo pobjedniku-Njemačkoj!

Uvijek su bili među favoritima, ali ne i glavni za osvajanje titule. Međutim, nakon svih ovih godina i ispadanja u finalima, polufinalima, zaslužili su da sve to zaokruže i postanu najbolji na svijetu. Svojom igrom su pokazali da su do vrha došli sasvim zasluženo. Da budemo iskreni, Njemačka ima dosta zvijezda u svom sastavu, ali one su se, za razliku od drugih, ujedinile i ostvarile ono što im je i bio cilj. Još jednom čestitam svima i nek ovo ne bude kraj, ima još SP-ova, a naravno i EP koje dolazi za dvije godine.

Također, želim da kažem da je ovo Svjetsko prvenstvo tako brzo prošlo i da će sad poslije da bude veoma dosadno. Vrijedno je spomenuti i da će ovo SP u Brazilu zauvijek ostati u našim sjećanjima zbog prvog učešća BiH na nekom velikom takmičenju. Razočarani nismo, uvijek je moglo biti bolje, ali moramo biti ponosni. Evo, naprimjer, ja sam sva tri puta plakala kad sam čula našu himnu, a posebno kad smo igrali na Marakani.

Svega je bilo. Od groznih sudijskih pogrešaka pa do Suarezovog ujeda..Od novih iznenađenja(Kostarike i Kolumbije) do razočarenja:Španije, Italije, Engleske..I da, tog perfektnog trijumfa Njemačke nad Brazilom od, znam da svi znate, 7:1.

Pretpostavljam da ste svi skontali da sam navijala za Njemačku, pa se izvinjavam ako sam bila previše subjektivna u ovoj objavi..Ali, također, cijelo vrijeme sam bila i objektivna pa rekla da će Njemačka ovo da osvoji.

Kako bilo da bilo, treba svima onima koji su učestvovali, čestitati, jer važno je učestvovati, a ne pobijediti.

Ma da, ko još vjeruje u to..BsdPAxQIIAAUir1.jpg large

Leave a Comment