Pobjednički prvi let naših Zmajeva.


Reprezentacija Bosne i Hercegovine je uspješno započela kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Dobro, to već svi znate s obzirom da je utakmica bila prije tri dana, a ja tek sad pišem o tome. Istina je da nisam našla vremena, eto šta zauzetost radi, međutim nikad nije kasno za pohvalu, zar ne ? Svijet voli pobjednike i uvijek se spominju bez obzira kad se trijumf desio.

Moram priznati (ovo sam već tvitala) da sam nakon druge utakmice baraža za EP u Francuskoj bila poprilično razočarana u našu repku i jedno vrijeme sam čak govorila da me nerviraju, ali kako volim reći: PANTA REI! Sve teče, sve prolazi i mi se naravno nadamo boljim danima za našu nogometnu reprezentaciju, samo malo sličnim onima iz SP-a u Brazilu, jer voljeli bismo da se tadašnje kvalifikacije ponove, ali kad se radi o nastupu na tom nekom velikom takmičenju –  ne želimo da se situacija kao u Brazilu ponovi. Ne želimo bezobrazne i neškolovane sudije, ne želimo nepravdu. Sve ostalo – pa nije bilo loše.

Ali još mnogo do toga…

Tek je prva tekma završila (yeah, prije tri dana) i još punooo toga nas čeka cijelu sljedeći a i ovu godinu. Sljedeća je Belgija – najjači protivnik u našoj grupi, međutim (da opet budem malo optimistična) who knows ? Oni imaju veoma kvalitetne igrače (kao i mi), igraju u najjačim klubovima svijeta (kao i naši), koja je razlika ?

Belgija ima dosta mlađe igrače međutim njima nedostaje iskustva. Naši imaju poprilično puno iskustva jer je selektor sad stavio sve starije igrače, ali opet Belgija je bolje rangirana od nas. Bili su na EP-u i igrali su dobro, ali opet ne najbolje kako mogu jer nisu došli do onog cilja koji su htjeli. Ipak, bili su na prvenstvu, što dosta govori. A mi nismo. Nije to toliko ni do baraža i loše odigranih utakmica već i do samog početka kvalifikacija, loše krenuli – loše završili i tačka. Međutim, sad je totalno drugačija situacija i to moramo iskoristiti. Ostali protivnici i nisu toliko strašni, pa čak ni Grčka, jednom smo ju prošli – moramo opet, poznajemo njihove igrače (dobro, ima ih novih probably), ali to ne briše činjenicu da ih znamo haha. Jedino eto Belgija nam nekako smeta, ali ne smijemo previše ni misliti o tome da nas ne daj Bože ne bi ko drugi iznenadio.

Pet predivnih pogodaka (Medunjanin ^^), predobra igra od strane Pjanića koji i ako ne postigne pogodak – učestvuje u sve i jednom.

Šta bih još da kažem, ni sama ne znam. Kako god, želim sreću našima – of course.

A mene sad čeka Manchester Derby pa eto nadam se da ću aBd šta i o tome napisati i naravno da City odnese pobjedu.

Selam i pozdrav za sve koji čitaju moj blogić! 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s