Zadnje minute utakmice su presudile.


Nema riječi kojom se ovo može opisati. Jednostavno – ovo ja katastrofa. Ako ne možemo pobijediti slabašnu Litvaniju i ne zaslužujemo da idemo na u baraž, a kamoli na Svjetsko prvenstvo!

Rukometni Zmajevi

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je utakmicu drugog kola kvalifikacija za SP u Francuskoj završila remijem. 27-27 je pisalo na semaforu nakon što su Panić, a zatim i Burić  zamalo donijeli pobjedu našim Zlatnim Ljiljanima.

Cijelih 45 minuta igre u Kaunasu, naša ekipa je vodila dva, tri gola razlike. Svih tih 45 minuta se činilo da ćemo odnijeti pobjedu i osvojiti sva dva boda. Činilo se kao da ćemo osigurati i drugu po redu pobjedu.. ali nismo.

Opet nas sreća nije htjela i opet smo sve poništili u tih zadnjih nekoliko minuta. Istina je da smo mogli pobijediti, u nekim trenucima sve smo imali u svojim rukama, ali zar je stvarno uvijek sve do nas ? Naravno da nije. Sreća je u sportu uvijek potrebna.

Pogledajte malo ovaj gore navedeni citat. Zar ovako odigrana utakmica može da bude katastrofa ? Zar se baš zbog ovog rezultata ne zaslužujemo kvalificirati na SP ? Rek’o bi neko da smo izgubili sa deset razlike ili čak više. Ili možda pak da nismo nikako remizirali. Na ovaj rezultat i pogotovo na igru kakvu su naši pokazali, nije fer da neko kaže ovako nešto.

Istina je da smo razočarani, ali nismo izgubili. Tu je dobro u lošem. I da, igrali smo u gostima. Ne može se utakmica protiv Islanda uvijek ponavljati. Jednostavno neke utakmice su odigrane za cijeli život i neke igre se ne vraćaju. Nema nazad.

Ali zato ima dalje. Možemo još uvijek da odemo na to prvenstvo i zašto da nam jedna utakmica, koja na kraju i nije loše završila, zaustavi naše ciljeve ?

Željeli smo da se osvetimo Litvancima za taj poraz zbog kojeg sad nećemo gledati našu repku na EP u januaru, ali nisu ni oni loši. Nisu Danska ili Francuska, ali nismo ni mi. Iako smo dosta kvalitetniji od ekipe Litvanije, ovaj put smo ipak uspjeli izvući samo remi. Još četiri utakmice i još osam bodova. Dovoljno za prolaz. A o Litvaniji ćemo misliti kad budu gostovali. Ne bi l’ opet navratili u Cazin da još koji put osjete tu predivnu atmosferu. I odu kući bez bodova..

Sve u svemu, ova utakmica nije završila loše i ne možemo i najzad ne smijemo reći da je katastrofa. Jer nije. Remi je remi. Bod je bod. Možda nam baš taj jedan bod bude od pomoći na kraju kvalifikacija. Nikad se ne zna.

Želim čestitati igračima na još jednoj dobroj utakmici. Neka nastave igrati svoju igru najbolje kako znaju… i naravno da malo snažnije odigraju zadnje minute utakmice. One koje nas ponekad dovedu do neželjenog rezultata.

#BiH

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s